Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

ExpertUpdate
Waardebepaling           (2)

07 maart 2017

Twitters nieuwe 'anti-abuse'-effect op zakelijke gebruikers

Nieuwsbericht Twitter

Twitter pakt misbruik van het platform aan.

Twitter heeft een probleem met 'abuse', misbruik van het platform door haters, roeptoeters en kwaadwillenden. Vorige week kondigde het nieuwe opties aan voor het tegengaan van misbruik. Dat betekent voor zakelijke gebruikers dat ze minder tijd kwijt zijn aan het monitoren van negatieve types.

Het Twitter Safety account kondigde de nieuwe opties aan met onderstaande tweet:

De mogelijkheden zijn nog niet uitgerold, maar we weten al wel wat ze zullen zijn en hoe we daar dus (zakelijk) gebruik van kunnen maken of op in kunnen spelen.

In de hoek

Twitter is actief om via algoritmes tweets en twitteraars te vinden, ook al worden ze dus niet door anderen gerapporteerd, die tegen de Algemene Voorwaarden handelen. Dat kan dus zijn dat ze schelden, negatief reageren (om het negatief reageren) en meer van dat soort praktijken. Door AI in te zetten 'herkent' Twitter dergelijk zich herhalend gedrag en plaatst de twitteraar tijdelijk 'in de hoek'. Daardoor zijn zijn of haar tweets alleen nog zichtbaar voor wie het account volgt, anderen zien ze niet meer, ook niet in gesprekken.

Dat gaat een stap verder dan de begin februari genomen maatregel die ervoor zorgt dat negatieve commentaren op tweets van anderen minder 'zichtbaar' zijn als je de tweet in detail bekijkt om de gesprekken naar aanleding van die tweet te bekijken. Daardoor worden negatieve opmerkingen pas getoond aan het eind van de opsomming, als ze bepaalde woorden bevatten kan het zelfs zo zijn dat je eerst op een 'toon -content-link' moet klikken voor je ze te zien krijgt.

Ook duiken dergelijke tweets niet of minder op in zoekopdrachten.

Filteropties in Notificaties

De meesten van ons volgen de trolaccounts niet. Maar als ze je uitkiezen, dan stroomt je notificatietab helemaal vol met de bagger die ze uitstorten over de rest van ons. 

Daarom gaat Twitter via de Settings van Notifcaties opties bieden om bepaalde accounts te blokkeren nog voor ze je bereiken! Accounts met alleen een ei als avatar of zonder geverifieerd telefoonnummer/mailadres kun je op voorhand al uitfilteren:

De motivatie van trollen is zichtbaarheid en hiermee wordt de LOL er snel afgehaald.

Verbeterde mute-opties

Muten van woorden (wegfilteren uit je timeline) is al enige tijd beschikbaar. Maar de mogelijkheid is niet heel erg handig, je kon alleen maar woorden muten die je nooit meer wilde zien. Maar soms gaat het niet om het totaal muten van woorden, maar slechts voor beperkte tijd. Denk aan iemand die je volgt die bij een congres of voetbalwedstrijd is waar hij of zij heel enthousiast over is (en tweet), maar wat voor jou niet bijster interessant is. 

Dan kun je binnenkort specifieke woorden (denk aan alles over Trump, of een hashtag rond een event of voetbalwedstrijd) muten; voor een dag, week, maand of altijd. Door er een soort 'tijdslot' aan te koppelen kun je veel makkelijker tijdelijk bepaalde tweets wegfilteren en na verloop van tijd keren ze gewoon weer terug alsof er niets gebeurd is.

Terugkoppeling

Als laatste heeft Twitter vanaf nu ook terugkoppeling als je een bepaald account rapporteert. Het rapporteren van tweets en/of twitteraars die het platform misbruiken is al heel lang mogelijk. Vorig jaar breidde Twitter het team dat hier op reageert enorm uit en sinds vorige week krijg je als gebruiker ook feedback als je meehelpt om Twitter 'schoon' te houden:

Door feedback te geven weet je als eindgebruiker nu ook dat Twitter iets met jouw hulp doet en wat het gedaan heeft (of niet). Daardoor zal de motivatie om te helpen trollen te verwijderen enorm toenemen.

Zakelijke voordelen

Twitter is en blijft een enorm aantrekkelijk platform voor zakelijk gebruik. Je hoeft nu niet meer te reageren op mensen die toch niets constructiefs hebben bij te dragen, de imagoschade door ongefundeerde negatieve tweets neemt af en je voelt je niet belaagd door mensen die er alleen maar op uit zijn om anderen schade toe te brengen. Maar er is ook een ander voordeel.

Door de nieuwe features wordt het naar verwachting ook (weer) aantrekkelijker voor consumenten om actief te worden op het platform. En dus ook meer kansen voor zakelijke inzet van Twitter!

De nieuwe optie is nu live op Android en web:

En zo zien de instellingen eruit:


Nu delen met jouw netwerk

Waardeer dit artikel

Tags: Design Nieuws

Categorie: Twitter

Twitter update

Artikel door auteur:

Herman Couwenbergh

Biografie auteur >
LinkedIn
Boek deze expert

Nieuw design Twitter - waar moet je op letten?

Twitter breidt mogelijkheden 'DM van iedereen' uit

Inzicht in verzamelde data, is dat zakelijk belangrijk?

Meer artikelen, Twitter

Nieuwe functies voor Facebook Live

Meer artikelen, Facebook

Word gevonden met LinkedIn Search

Meer artikelen, LinkedIn

Pinterest geeft Lens gewenste aandacht

Meer artikelen, Overige kanalen