Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

ExpertUpdate
Waardebepaling           (2)

30 april 2017

Twitter: zoeken naar emoji's in tweets

Nieuwsbericht Twitter

Twitter maakt emoji's zoekbaar.

Emoji's worden steeds belangrijker op social media en zijn tegenwoordig bijna een 'eigen taal'! Twitter spingt hierop in door emoji's zoekbaar te maken via het zoekveld.

Emoji's laten je je tekstuele tweet opleuken met kleine afbeeldingen. Die afbeeldingen ontwikkelen zich steeds meer naar een geheel eigen taal waarin de emoji's staan voor bepaalde termen of begrippen. 

Twitter laat je sinds afgelopen week zoeken naar tweets met bepaalde emoji's. En dat kan zakelijk heel interessant zijn!

Hoe werkt het?

Vanaf nu kun je op mobiel of de website in het zoekveld een bepaalde emoji plaatsen en zo alle tweets vinden die die emoji bevatten. Bijvoorbeeld alle tweets met de pizza emoji ๐Ÿ•: https://twitter.com/search?q=๐Ÿ•&src=typd

Als pizzeria zou je deze zoekoptie, in combinatie met de geo-functie van Twitter Advanced Search, kunnen gebruiken om pizzafans in de buurt van Uden te kunnen vinden: https://twitter.com/search?l=&q=๐Ÿ•%20near%3A%22Uden%2C%20Nederland%22%20within%3A15mi&src=typd

Ook kun je emoji's combineren in je zoekopdracht, dus wie tweet over zonnenbloemen ๐ŸŒป én de zon โ˜€๏ธ? Deze mensen: https://twitter.com/search?l=&q=๐ŸŒป%20โ˜€

Hoe vaak gebruik ik de emoji: ๐Ÿ˜ป in tweets? Het antwoord op die vraag is vanaf nu makkelijk te achterhalen: https://twitter.com/search?l=&q=๐Ÿ˜ป%20from%3AHermaniak&src=typd

Op die manier kun je dus jouw zakelijk relevante emoji-gebruikers zoeken en vinden!

Maar dat werkt ook andersom!

Door zelf gericht heel specifieke emoji's te gebruiken in jouw updates, emoji's die relevant zijn voor jouw business, kun jij ook weer gevonden worden door accounts die op zoek zijn naar business rond een bepaald onderwerp.

Dus voor een restaurant kun je kiezen uit: ๐ŸŒฎ, ๐Ÿ•, ๐Ÿ”, ๐ŸŸ (friet dus alleen als je een Mac bent!), enzovoort. En de mogelijkheden zijn ongekend groot! Haven? ๐Ÿšค, ๐Ÿšฃ, โ›ต๏ธ.... Volop keus! Autohandelaar? ๐Ÿš—, ๐Ÿš™, ๐Ÿš˜, enzovoort.

Hoogste tijd om je dus ook zakelijk eens te verdiepen in de wereld van emoji's en te onderzoeken welke bij jouw business relevant zijn en via welke jij graag gevonden wilt worden!


Nu delen met jouw netwerk

Waardeer dit artikel

Tags: Search

Categorie: Twitter

Twitter update

Artikel door auteur:

Herman Couwenbergh

Biografie auteur >
LinkedIn
Boek deze expert

Nieuw design Twitter - waar moet je op letten?

Twitter breidt mogelijkheden 'DM van iedereen' uit

Inzicht in verzamelde data, is dat zakelijk belangrijk?

Meer artikelen, Twitter

Nieuwe functies voor Facebook Live

Meer artikelen, Facebook

Word gevonden met LinkedIn Search

Meer artikelen, LinkedIn

Pinterest geeft Lens gewenste aandacht

Meer artikelen, Overige kanalen