Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

ExpertUpdate
Waardebepaling           (3)

21 juli 2015

Twitter verwijdert achter­grondafbeelding (gedeeltelijk)

Nieuwsbericht Twitter

Twitter kent verschillende manieren om je profielpagina visueel aantrekkelijk te maken. Iedereen kent de avatar en de headerafbeelding wel. Maar minder bekend is een optie die 'vroeger' veel gebruikt werd: de achtergrondafbeelding. Vóór iedereen een headerafbeelding kreeg, was dat de belangrijkste manier om je account visueel aantrekkelijk te maken. Na de introductie van de headerafbeelding zag je de achtergrondafbeelding nog maar zelden. Vannacht paste Twitter het design van de website aan en is de achtergrondafbeelding bijna helemaal verdwenen!In bovenstaande afbeelding zie je mijn achtergrondafbeelding zoals die op alle pagina's, behalve je eigen profielpagina, zichtbaar was. Maar sinds vannacht is die afbeelding op de achtergrond bijna geheel verdwenen. Je krijgt hem alleen nog te zien als je een tweet in detail, dus onder de eigen url, bekijkt. Daarnaast zal de achtergrond nog zichtbaar zijn bij Lijsten en Collecties.

Overal elders is je achtergrond vanaf nu maagdelijk wit (heel licht blauw eigenlijk):

Door via je Instellingen in het linkermenu te kiezen voor Design kun je nog steeds een afbeelding instellen:

Als je daar iets aanpast en bewaart, is je achtergrondafbeelding weer terug, maar als je een paar keer rondklikt is hij weer weg.

Aan Mashable, die het als eerste ontdekte, bevestigde Twitter de wijziging en gaf het volgende commentaar erop:

"We’re removing background images from the home and notifications timelines on web for all users. Now, background images are only available where logged-in users will see them publicly (Tweet pages, list pages and collections pages). You can find help center content about customizing your design and where it’s visible on Twitter here."

Via meerdere andere techblogs wordt er volop gespeculeerd over het hoe en waarom. Sommigen denken dat Twitter dit gedaan heeft om binnenkort een nieuwe advertentievorm te introduceren: Homepage take-over. Dat is een advertentievorm waarbij niet alleen een banner getoond wordt, maar daarnaast wordt dan ook het gehele beeld gevuld. Elke 'vrije ruimte' die een site kent wordt daarbij ingevuld door de adverteerder. Een persoonlijke achtergrondafbeelding van een gebruiker staat dan in de weg.

Maar dat zijn speculaties; totdat het Twitter behaagt verdere toelichting te geven. Dus op dit moment kun je je achtergrondafbeelding nog gebruiken om je account visueel aantrekkelijk te maken in die zeldzame gevallen dat hij zichtbaar is.

Update 22/07/2015

Ben je erg gehecht aan je achtergrond én gebruik je Google Chrome als browser dan kun je die 'herstellen' met deze plugin: Twitter Background Restorer


Nu delen met jouw netwerk

Waardeer dit artikel

Tags: Design

Categorie: Twitter

Twitter update

Artikel door auteur:

Herman Couwenbergh

Biografie auteur >
LinkedIn
Boek deze expert

Nieuw design Twitter - waar moet je op letten?

Twitter breidt mogelijkheden 'DM van iedereen' uit

Inzicht in verzamelde data, is dat zakelijk belangrijk?

Meer artikelen, Twitter

Nieuwe functies voor Facebook Live

Meer artikelen, Facebook

Word gevonden met LinkedIn Search

Meer artikelen, LinkedIn

Pinterest geeft Lens gewenste aandacht

Meer artikelen, Overige kanalen