Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

Alles over de zakelijke inzet van Twitter | ExpertUpdate Herman Couwenbergh

Twitter

Twitter startte in 2006 en kreeg tijdens het SXSW festival voor het eerst aandacht uit de tech sector. In 2009 brak het wereldwijd door omdat iemand een foto van de crash van een vliegtuig in de rivier de Hudson op het platform plaatste. Nederland ging 'om' bij een andere vliegramp, eind februari 2009 crashte vlucht 1951 van Turkish Airlines bij Schiphol.

Sindsdien is het netwerk dat je in staat stelt om via maximaal 140 tekens je boodschap wereldwijd te verspreiden enorm gegegroeid. Twitter is doorlopend in ontwikkeling; tegenwoordig kun je niet alleen afbeeldingen delen die direct onder de tweets staan, maar ook video- en audiobestanden.

Twitter is voor zakelijke doeleinden uitermate geschikt omdat het voor iedereen mogelijk is om anderen te volgen zonder dat er teruggevolgd hoeft te worden. De zoekmogelijkheden maken het ook heel makkelijk om relevante informatie te vinden. Twitter wordt door een divers publiek gebruikt, van privépersonen tot celebs, van journalisten tot politici, maar ook door veel bedrijven.

Lees meer