Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

ExpertUpdate
Waardebepaling           (2)

12 mei 2017

Pinterest Lens wordt alleen maar slimmer

Nieuwsbericht Overige kanalen

Pinterest Lens wordt nog slimmer en gebruiksvriendelijker.

Het zelf herkennen van diverse zaken kennen ze al bij Pinterest. De zogenaamde PinterestLens-techniek is al langer in gebruik. Pinterest ziet veel in deze techniek en ze maken deze alleen maar slimmer en gebruiksvriendelijker. Ik bespreek hier een paar extra zaken die naar voren komen.

Gemak om te zoeken en QR-codes

Lens maakt het nog gemakkelijker om te zoeken met de items die het gevonden heeft als je een foto hebt gemaakt. Stel je ziet een leuk interieur, neem de foto via Pinterest en Lens zoekt voor je uit wat hij ziet. Klik dan nu direct op een van de 'aanwijzingen' die gezien en herkend wordt en je duikt dieper in die mogelijkheden.

Figuur 1: Klik op hetgeen gezien wordt en je duikt dieper in ideeën.

Maar het lezen van een QR-code gaat met Lens ook erg eenvoudig. Richt met Pinterest op de QR-code en Lens gaat direct zoeken. Niet eerst klikken of anderzijds, er wordt direct voor je gezocht op de code. Ik zie de eerste pins al verschijnen met alleen een QR-code……., wel benieuwd wat er achter zit.

Dit geeft samen met Pinterest Lens natuurlijk wel vele opties. Niet alleen jouw artikelen, maar ook andere ideeën die bij jou in de webshop staan kunnen naar voren komen. Zo wordt niet alleen die ene bank getoond maar ook direct andere banken, die vergelijkbaar zijn, bij jou uit de winkel. Direct een goed keuzemoment.

Apple

Was de app voor PinterestLens-shortcuts eerst alleen voor Android beschikbaar, nu wordt deze langzaam uitgerold naar Apple-gebruikers. Dat is goed nieuws voor de vele fans van de iPhones. Ook zij kunnen nu gebruikmaken van de touchtechnologie die de app biedt.

De gebruikers die tot op heden met deze Lenstechnologie werkten, zijn er zeer enthousiast over. Ze posten er toch wel met enige regelmaat een tweet over. Soms zijn ze gewoon lyrisch over ideeën die ze krijgen over cherrytomaten...

Werkt het altijd super en perfect? Nee, dat zeker niet. Soms worden objecten niet goed herkend en komt Pinterest ineens met hele andere zaken op de proppen. Ze geven zelf al aan dat er zeker nog werk te doen is en dat de techniek van herkenning verder ontwikkeld zal worden. Hierbij vraagt Pinterest om je hulp. Wanneer het niet goed herkend wordt, kun je op de '+' klikken en vertellen wat het wel had moeten zijn. Zo willen ze leren van de gebruikers.

Het is nu nog steeds beta, maar met deze nieuwe ontwikkelingen hopen ze er snel een gewone toepassing voor Pinterest van te maken. 


Nu delen met jouw netwerk

Waardeer dit artikel

Tags: Search

Categorie: Pinterest

Overige kanalen update

Artikel door auteur:

Ernst Jan Bos

Biografie auteur >
LinkedIn
Boek deze expert

Pinterest geeft Lens gewenste aandacht

Live-uitzendingen bewaren in Stories op Instagram

SuperHartjes 'verdienen' op Periscope

Meer artikelen, Overige kanalen

Nieuw design Twitter - waar moet je op letten?

Meer artikelen, Twitter

Nieuwe functies voor Facebook Live

Meer artikelen, Facebook

Word gevonden met LinkedIn Search

Meer artikelen, LinkedIn