Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

ExpertUpdate
Waardebepaling           (2)

13 april 2017

Pinterest Lens, ideeën uit je camera!

Nieuwsbericht Overige kanalen

Met Pinterest Lens wordt zoeken via je eigen foto’s werkelijkheid.

Zou het niet gemakkelijk zijn als je via je camera vele ideeën op kunt doen omtrent dat ene onderwerp, dat ene product of dat ene recept? Pinterest heeft het er een tijdje geleden al over gehad, maar nu wordt de uitrol steeds groter. Zoeken via je eigen foto’s gaat gewoon werkelijkheid worden. Pinterest besteedt er alle aandacht aan.

Aandacht vanuit Pinterest

In een eerder artikel besteedde ik aandacht aan Lens en Pinterest komt nu met meer informatie.

Een van deze voorbeelden is het aanpassen met extra mogelijkheden van de Androidapp. Door onder de laatste versie van Android de app wat langer ingedrukt te houden, krijg je meerdere mogelijkheden te zien. Dan kun je Pinterest Lens daaruit halen en als separate app op je scherm zetten. Dit alles om het werken met Pinterest Lens te stimuleren. Het ziet er als volgt uit:

De samenwerking tussen Samsung en Pinterest gaat ook steeds verder. De Lenstechnologie vanuit Pinterest wordt direct binnen de Samsung S8 en S8+ gebouwd. Maar ook binnen hun assistent Bixby is er extra aandacht voor. Dus gewoon de opdracht geven aan Bixby om Lens te gebruiken is zeer zeker een optie. Pinterest kondigde het in een kort artikel al eerder aan.

Binnen de nieuwe app zitten straks nog extra mogelijkheden die toepasbaar zijn wanneer je telefoonscherm over touchtechnologie beschikt. Zo beschik je naast Lens ook direct over 'Explore', 'Saves' en 'Search'.

Bij het ontdekken krijg je een overzicht van de pins die trending zijn vandaag. Als je naar 'Opgeslagen' gaat zie je een overzicht van pins welke je opgeslagen hebt en bij zoeken kom je snel in een zoekbalk van Pinterest terecht. Het werken met Pinterest gaat straks nog echt gemakkelijk worden.

Dit wordt eerst uitgerold binnen Android en later pas naar iOS. Dit omdat meer dan de helft van gebruikers op Android zit, dus ook een focusverschuiving hier.

Nog even over de Lenstechnologie. Via een speciale pagina op hun website besteedt Pinterest daar nu flink aandacht aan. Om alvast een beetje in de stemming te komen voor Pinterest Lens zie je hieronder twee voorbeeldvideo’s van wat je er mee kunt doen.

Een leuke feature, toch..?


Nu delen met jouw netwerk

Waardeer dit artikel

Tags: Search

Categorie: Pinterest

Overige kanalen update

Artikel door auteur:

Ernst Jan Bos

Biografie auteur >
LinkedIn
Boek deze expert

Pinterest geeft Lens gewenste aandacht

Live-uitzendingen bewaren in Stories op Instagram

SuperHartjes 'verdienen' op Periscope

Meer artikelen, Overige kanalen

Nieuw design Twitter - waar moet je op letten?

Meer artikelen, Twitter

Nieuwe functies voor Facebook Live

Meer artikelen, Facebook

Word gevonden met LinkedIn Search

Meer artikelen, LinkedIn