Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

ExpertUpdate
Waardebepaling           (2)

23 mei 2017

Pinterest helpt met statistieken per pin

Nieuwsbericht Overige kanalen

Pinterest laat je de belangrijkste statistieken nu per pin zien.

Dat Pinterest meer is dan alleen maar even een leuk plaatjesalbum weten we allang. Voor een business zijn hele andere zaken van belang. Inzichten en statistieken uit de metrics van het platform zijn van grote waarde. Pinterest heeft richting de businessgebruikers wederom een stap voorwaarts gezet. De belangrijkste statistieken zijn nu per pin direct te bekijken. Een mooie stap richting verdere pinoptimalisatie.  

Snelle toegang

We weten hoe waardevol statistieken zijn. Deze gegevens zijn de enige juiste basis om meer uit Pinterest en je pins te halen. De uitrol dat je direct per pin de statistieken die van waarde zijn kan inzien is begonnen. Dit betekent dat je per pin kan klikken op het toegevoegde knopje van de statistieken en direct waardevolle informatie krijgt.Wat krijg je dan te zien? Hoe vaak de pin naar voren is gekomen op Pinterest, erg waardevol. Het aantal clicks op de pin, dus bezoeken websites, het aantal keren dat het bewaard is op een bord van een ander en hoe vaak de pin nader bekeken is.

Dit is allemaal belangrijke informatie. Hoe vaker bewaard, des te meer impressies naar voren kunnen komen. Hoe vaker aangeklikt, des te meer bezoeken naar de webshop. Hoe vaker gewoon eens nader bekeken, des te meer interesse van de kijkers. Hoe sneller en gemakkelijker deze informatie naar voren komt, per pin, des te eerder je de juiste stappen kunt nemen om de juiste pins te plaatsen om van een momentum gebruik te kunnen maken.

Zoals zo veel zaken met en rond Pinterest is het niet met zekerheid te zeggen dat je deze optie snel tot de beschikking hebt, dus kijk zeker eens of je het al hebt.

Dit is wederom een stap van Pinterest om het zakelijke gebruikers alleen maar gemakkelijker te maken. Niet meer naar andere plaatsen om zaken te zien, maar met directe toegang per pin kijken wat er is gebeurd.


Nu delen met jouw netwerk

Waardeer dit artikel

Tags: Analyse

Categorie: Pinterest

Overige kanalen update

Artikel door auteur:

Ernst Jan Bos

Biografie auteur >
LinkedIn
Boek deze expert

Pinterest geeft Lens gewenste aandacht

Live-uitzendingen bewaren in Stories op Instagram

SuperHartjes 'verdienen' op Periscope

Meer artikelen, Overige kanalen

Nieuw design Twitter - waar moet je op letten?

Meer artikelen, Twitter

Nieuwe functies voor Facebook Live

Meer artikelen, Facebook

Word gevonden met LinkedIn Search

Meer artikelen, LinkedIn