Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

ExpertUpdate
Waardebepaling           (2)

23 juni 2017

Live-uitzendingen bewaren in Stories op Instagram

Nieuwsbericht Overige kanalen

Live-uitzendingen op Instagram blijven 24 uur bewaard.

Instagram laat je vanaf nu live-uitzendingen bewaren als onderdeel van je Stories, zodat ze 24 uur lang bekeken kunnen worden!

Instagram Stories zijn, in tegenstelling tot Facebook Stories, wél erg populair; maar 'live gaan' op Instagram nog niet zo. Live-uitzendingen konden op Instagram ook echt alleen live bekeken worden; terwijl Periscope al enige tijd de mogelijkheid geeft om live-uitzendingen later 'on demand' terug te kijken.

Instagram gaat dat vanaf nu dus ook doen..., soort van. Want in tegenstelling tot Periscope kun je een live-uitzending die in Stories wordt opgenomen maximaal 24 uur daarna nog zien. Dan zijn ze alsnog weg.

Hoe werkt het?

Je start een live-uitzending zoals je gewend bent, aan het eind van de uitzending krijg je dit beeld (rechts):Daar staat een pijl naar een schuifbalkje. Als je die 'aan' zet en op 'Share' klikt, dan wordt je live-uitzending bewaard in jouw Storie. Je volgers kunnen zien dat je een live-uitzending bewaard hebt door het aparte icoon dat eraan hangt:

Voor wie?

Live-social-video is groeiend en wordt alleen maar populairder. Er zijn allerlei manieren om het in te zetten. Van het 'unboxing' van een nieuw product tot een kennismaking met een nieuwe medewerker, van een winkelopening tot de oplevering van je website. 

Er zijn legio voorbeelden te geven, maar denk wel altijd aan degene die de uitzending gaat bekijken. Een regelrechte reclamefilm is voor bijna niemand interessant, maar een authentieke blik in de keuken van een product, merk of dienst (of persoon!) vinden wel heel veel mensen de moeite van het bekijken waard!


Nu delen met jouw netwerk

Waardeer dit artikel

Tags: Social Video Streaming

Categorie: Instagram

Overige kanalen update

Artikel door auteur:

Herman Couwenbergh

Biografie auteur >
LinkedIn
Boek deze expert

Pinterest geeft Lens gewenste aandacht

SuperHartjes 'verdienen' op Periscope

Periscope laat je nu Facebook koppelen (én G+)

Meer artikelen, Overige kanalen

Nieuw design Twitter - waar moet je op letten?

Meer artikelen, Twitter

Nieuwe functies voor Facebook Live

Meer artikelen, Facebook

Word gevonden met LinkedIn Search

Meer artikelen, LinkedIn