Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

ExpertUpdate
Waardebepaling           (2)

25 april 2017

Like verdwijnt, Save blijft op Pinterest

Nieuwsbericht Overige kanalen

Pinterest verwijdert binnenkort de 'Like'-knop, de button Save blijft. Hierdoor kun je de pins beter organiseren.

Pinterest gaat voor gebruikers best een grote verandering doorvoeren. Boem…… De 'Like'-knop verdwijnt. Bij dit soort veranderingen komt bij mij de naam Twitter boven. Daar zijn ook knoppen veranderd en ik vraag mij wel eens af of gebruikers doorhebben wat er is veranderd. Ik hoop, en verwacht eigenlijk wel dat Pinterest dit zorgvuldiger aanpakt.

Weg knop

Afgelopen week kondigde Pinterest het zelf aan in een blog.

Omdat het onderscheid tussen de knoppen Like en Save niet helder is, komt er een knop te vervallen. Het mooie aan de opmerkingen in deze blog vind ik, dat er veel onderzoek is gedaan om deze stap te zetten, maar ik vraag mij dan wel af wie en wat ze hebben bekeken. Pinterest geeft in de blog ook aan dat het misschien even wennen is om de knop Like te missen, maar de 'Save'-knop biedt betere mogelijkheden om je pins te organiseren.

Likes verhuizen

De 'Like'-knop is er dus straks niet meer. De pins die je ooit geliket hebt, worden verplaatst naar een nieuw, geheim bord dat 'Your Pinterest Likes' heet. De pins op dit bord kun je natuurlijk weer verplaatsen naar openbare borden.

Save is opslaan

Door alleen de 'Save'-knop aan te bieden wordt het makkelijker om je pins te beheren en terug te vinden. Dan heb je ook nog eens het voordeel dat je het kunt verplaatsen, delen en alle andere zaken die met een pin op Pinterest kunnen. Pinterest krijgt op deze manier ook meer inzicht in wat jij leuk vindt en kan daar dan beter op in spelen.

Zal het wennen zijn? Zeker! Ga je Like missen? Ik denk misschien een korte tijd en daarna zie je de voordelen van het alleen nog beschikbaar zijn van de 'Save'-knop.

Heeft het voor marketeers effect? Erg gering. Het is gewoon een cosmetische verandering binnen het platform. Het is en blijft essentieel om er voor te zorgen dat jouw pins het waard zijn om bewaard te worden. Als dat gebeurt, zal de gebruiker misschien sneller iets met jouw pin doen dan voorheen.


Nu delen met jouw netwerk

Waardeer dit artikel

Tags: Design

Categorie: Pinterest

Overige kanalen update

Artikel door auteur:

Ernst Jan Bos

Biografie auteur >
LinkedIn
Boek deze expert

Pinterest geeft Lens gewenste aandacht

Live-uitzendingen bewaren in Stories op Instagram

SuperHartjes 'verdienen' op Periscope

Meer artikelen, Overige kanalen

Nieuw design Twitter - waar moet je op letten?

Meer artikelen, Twitter

Nieuwe functies voor Facebook Live

Meer artikelen, Facebook

Word gevonden met LinkedIn Search

Meer artikelen, LinkedIn