Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

ExpertUpdate
Waardebepaling           (3)

15 juli 2015

Katch kan nu Peris­cope én Meerkat streams opslaan

Nieuwsbericht Overige kanalen

Toen Meerkat begin dit jaar als eerste live-streaming app opdook, was daar al snel een handige app die je in staat stelde om die live streams op te slaan en te bewaren om later te 'her-uitzenden' of beschikbaar te maken via je website. Katchapp zoals de tool heette, deed dat door de streams op YouTube te plaatsen. En hoewel het technisch vaak werkte, was de kwaliteit niet altijd even goed. Daar is nu verandering in gekomen en tegelijkertijd hebben ze Periscopestreams als optie toegevoegd.

Katch heeft zichzelf inmiddels opgeheven, omdat Meerkat is gestopt en Periscope tegenwoordig zelf een bewaarfunctie heeft.

Aanmelden

De app werkt via de site Katch.me, daar moet je eerst inloggen via OAuth met je Twitteraccount:Zoals je ziet beloven ze je copyright over wat je post te respecteren, maar als je het zeker wilt weten dan kun je de Algemene voorwaarden doorspitten.

Daarna kom je direct in je voorkeurenscherm:Je kunt je kanalen aanvinken, maar omdat het openbare uitzendingen betreft hoef je die niet te koppelen via OAuth of zo. Meerkat monitort je openbare streams gewoon en pikt de juiste streams eruit als je de hashtag #katch in je update op Twitter plaatst.

Profielpagina

Op dit moment is mijn profiel daar nog leeg, maar daar ga ik binnenkort verandering in brengen. Op je profielpagina verzamel je al je uitzendingen van zowel Periscope als Meerkat:Elke uitzending krijgt een eigen player embed in de website:Daarin kun je de uitzending zien en de commentaren die erbij gegeven werden tijdens de uitzendingen (afhankelijk of de broadcaster dat tijdens de uitzending had geactiveerd natuurlijk) en de statistieken als aantal kijkers live en on-demand commenateren en 'hartjes'.

Wat heb je er aan / hoe zet je het in?

De app heeft nu dus een geheel eigen platform en is niet langer gebonden aan de gebrekkige samenwerking met YouTube. Ik verwacht in de (nabije) toekomst dan ook updates waarbij je de opgeslagen uitzendingen kunt delen en/of embedden.

Meerkat heeft sinds kort al een embedbare player en Periscope zend ook al uit via het web. Maar beiden 'missen' nog steeds de optie om het livegedeelte om te zetten naar een on-demandversie die langer dan 24 uur beschikbaar is. Ja, in je 'library' van Meerkat blijven je video's bewaard, maar die kun je alleen elders afspelen door een directe link te delen. 

Als Katch met embedbare players komt, dan is dat zakelijk perfect! Je kunt dan bijvoorbeeld een Q&A- sessie (Vraag en Antwoord) organiseren en die later on-demand via je eigen website beschikbaar stellen.

Update 18 juli 2015:

Inmiddels is de embedfunctie van Katch ook geïmplementeerd:


Nu delen met jouw netwerk

Waardeer dit artikel

Tags: Social Video Streaming Periscope Meerkat

Categorie: Katch

Overige kanalen update

Artikel door auteur:

Herman Couwenbergh

Biografie auteur >
LinkedIn
Boek deze expert

Pinterest geeft Lens gewenste aandacht

Live-uitzendingen bewaren in Stories op Instagram

SuperHartjes 'verdienen' op Periscope

Meer artikelen, Overige kanalen

Nieuw design Twitter - waar moet je op letten?

Meer artikelen, Twitter

Nieuwe functies voor Facebook Live

Meer artikelen, Facebook

Word gevonden met LinkedIn Search

Meer artikelen, LinkedIn