Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

ExpertUpdate
Waardebepaling           (1)

09 maart 2017

'Geostickers' voor Instagram Stories (net als Snapchat)

Nieuwsbericht Overige kanalen

Instagram Stories kopieert de Geostickers van Snapchat.

Het is geen geheim dat Mark Zuckerberg schaamteloos Snapchat kopieert op Facebook en Instagram (en WhatsApp). De laatste kopie is Geostickers in Instagram Stories.

Over Instagram Stories, en hoe je ze maakt, schreven we al eerder een uitgebreide 'HowTo', hieronder vertellen we hoe je daar Geostickers op aanbrengt.

Zoals gezegd zijn de Geostickers alleen werkzaam in Stories, als je je foto of video 'geschoten hebt', zie je bovenin een vignet om stickers aan je storie toe te voegen:Als je daarop klikt, dan zie je de stickers en de eerste is nieuw, daarop staat 'Locatie':Als je die aanklikt en toevoegt, krijg je de optie om te kiezen welke 'Locatie' je aan de foto of video wilt toevoegen. Daarna staat je locatie erop:De locatiefilters werken ook als een 'zoekopdracht'. Wie op de sticker klikt, krijgt alle Instagramstories op of rond die locatie te zien. Andersom werkt niet, als je op locatie zoekt krijg je de stories ermee niet te zien.

Toekomst?

Instagram heeft in een blogpost over de nieuwe feature ook al een tipje van de sluier over de toekomst opgelicht. Er komen namelijk ook geofilters die grafisch vormgegeven zijn. Tot nu hebben alleen Jakarta en New York ze, maar dat wordt uitgebreid.En New York:Het wachten is nu natuurlijk op een mogelijkheid om zelf stickers aan te maken die voor jouw locatie (winkel, kantoor, congres, etc) te gebruiken zijn.


Nu delen met jouw netwerk

Waardeer dit artikel

Tags: Design

Categorie: Instagram

Overige kanalen update

Artikel door auteur:

Herman Couwenbergh

Biografie auteur >
LinkedIn
Boek deze expert

Pinterest geeft Lens gewenste aandacht

Live-uitzendingen bewaren in Stories op Instagram

SuperHartjes 'verdienen' op Periscope

Meer artikelen, Overige kanalen

Nieuw design Twitter - waar moet je op letten?

Meer artikelen, Twitter

Nieuwe functies voor Facebook Live

Meer artikelen, Facebook

Word gevonden met LinkedIn Search

Meer artikelen, LinkedIn