Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

ExpertUpdate
Waardebepaling           (4)

18 april 2017

Verbeter je profielfoto met LinkedIn fotofilter

Nieuwsbericht LinkedIn

LinkedIn introduceerde fotofilter; een tool om heel gemakkelijk een profielfoto te bewerken.

Profielen met foto krijgen tot wel 21 meer profielbezoeken en 9 keer meer uitnodigingen om een connectie te maken. Een professioneel platform vraagt om een professionele foto. Ben je niet tevreden over je foto of heb je zelfs nog helemaal geen profielfoto? De fotofilter maakt het nu heel makkelijk om voor een goede profielfoto te zorgen.

Een goed profiel op LinkedIn begint met een goede foto. Of eigenlijk überhaupt met een foto. Het lijkt een open deur, maar er zijn nog steeds mensen die géén foto hebben. Althans, ze hebben natuurlijk best wel foto’s van zichzelf, maar die zijn nooit geschikt bevonden voor LinkedIn. Te bleek, te rood, er is altijd wel iets mis. Maar de cijfers liegen er niet om. Zonder foto word je niet of nauwelijks benaderd. En als je zelf een uitnodiging stuurt zonder foto heb je grote kans dat deze niet wordt geaccepteerd.

Ik ben zelf een voorstander van een professionele fotograaf, maar het hangt uiteraard af van hoe goed je zelf foto’s kunt maken en waarschijnlijk ook in welke business je zit of voor welke baan of opdracht je gaat.

Die professionele foto’s heb je ook niet vandaag in huis, dus gebruik dan nu een goede (zelfgemaakte) foto en bewerk deze met de nieuwe feature in LinkedIn. Lees hier een aantal tips als je zelf een profielfoto gaat maken.

Hoe werkt fotofilter?

In dit filmpje wordt het uitgelegd. Fotofilter werkt alleen op je mobiele apparaten. Ik laat het je daarna nog even in 'slow-motion' zien :).

 

Ga naar je 'Profiel'. Klik op je foto (of de plaats waar je foto hoort te staan). Onderaan zie je een camera. Klik op de camera. Kies vervolgens een foto uit je bestand die je wilt gebruiken als profielfoto. Als je een foto gekozen hebt, kun je beginnen met het bewerken van je foto. Het werkt hetzelfde als in Google Foto’s. Onder je foto zie je tooltjes om te bewerken.Stel vervolgens in wie je profielfoto mag zien. Hoe je dit ingesteld hebt, kun je rechtsboven zien. (Zie eerste schermpje).

 

Infogram van LinkedIn met tips voor je profielfoto.

 


Nu delen met jouw netwerk

Waardeer dit artikel

Tags: Profiel

Categorie: LinkedIn

LinkedIn update

Artikel door auteur:

Trudy Pannekeet

Biografie auteur >
LinkedIn
Boek deze expert

Word gevonden met LinkedIn Search

10 tips voor een relevanter LinkedInnetwerk

Beter gebruik van LinkedIngroepen

Meer artikelen, LinkedIn

Nieuw design Twitter - waar moet je op letten?

Meer artikelen, Twitter

Nieuwe functies voor Facebook Live

Meer artikelen, Facebook

Pinterest geeft Lens gewenste aandacht

Meer artikelen, Overige kanalen