Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

ExpertUpdate
Waardebepaling           (3)

04 april 2017

Uitzetten van LinkedIn Notificaties

Nieuwsbericht LinkedIn

Veel 'nutteloze' meldingen op LinkedIn kun je uitzetten.

Al die verjaardagen die voorbijkomen en die berichten van mensen die zoveel jaar bij een bedrijf werken. Daar zit je vaak niet op te wachten. Zeker niet als je veel connecties hebt. Goed nieuws: die meldingen kun je uitzetten.

Notificaties die men wel graag terug wil zien, zijn de meldingen na het publiceren van een blog in Pulse. Deze meldingen van blogposts uit Pulse zijn (tijdelijk) verdwenen. Marcel Molenaar, country manager LinkedIn Benelux, heeft hierover tijdens de Dag van de zzp'er gezegd dat LinkedIn druk bezig is met deze feature. Door de enorme toename van het aantal blogs sinds het ontstaan van Pulse, is het aantal meldingen hierover aan de gebruikers uiteraard ook toegenomen. LinkedIn werkt momenteel aan een oplossing. Waarschijnlijk kun je voor de meldingen van de blogposts straks aangeven van wie je een melding wilt krijgen en van wie niet. De notificaties voor verjaardagen en werkjubilea staan standaard aan. LinkedIn geeft gebruikers nu de mogelijkheid om deze meldingen uit te zetten. 

Hoe zet je de meldingen van verjaardagen en werkjubilea uit?

Op je desktop:

Ga naar je 'Notificaties' (belletje/klokje in je navigatiebalk) en ga dan naar een melding van een verjaardag en klik op de 3 puntjes rechts.

Als je daarop klikt zet je alle meldingen van verjaardagen uit. Je krijgt dus van niemand meer een verjaardagsmelding door.

Je ziet aan de linkerkant een vermelding dat je 1 notificatie uit hebt gezet. Als je op ‘Edit’ klikt, kun je zien welke dit is en kun je dit weer aanpassen.Je kunt hetzelfde doen met alle typen meldingen, dus ook werkjubilea en reacties op je eigen artikelen. Die laatste is naar mijn idee niet zo handig, omdat het interessant kan zijn interactie aan te gaan met mensen die reageren op je post. LinkedIn heeft niet voor niets notificaties een aparte landingspage gegeven.

Let op bij uitzetten post

Krijg je steeds een melding als iemand op een post reageert, nadat jij dit geliket hebt of een comment hebt gegeven? Bijvoorbeeld als iedereen Corinne Keijzer feliciteert dat ze bij de Foty Awards 'Freelancer of the year'-verkiezing winnaar werd in de categorie 'Coaching en training' :-)

Je kunt er via 'Notifications' voor kiezen om reacties van anderen op jouw post of op een post van derden waar jij ook op hebt gereageerd, niet meer weer te geven.

Als je dat via 'Notifications' doet, zie je helemaal geen reacties van anderen meer op geen enkele post. Je kunt dan beter de meldingen van een specifieke post uitzetten als die meldingen je storen.

 

Waar zet je meldingen uit op je mobiel?

Ga naar een berichttype dat je niet meer wenst te zien, bijvoorbeeld verjaardagen.

Schuif het bericht naar links en je ziet aan de rechterkant een tandwieltje met ‘Instellingen’ verschijnen.Klik hierop en vanuit de onderkant komt een scherm met de mogelijkheid om je 'Meldingen' te bewerken. 

Klik op 'Uitschakelen' en al je verjaardagsmeldingen verdwijnen uit je notificaties.

Als je nu in het notificatiemenu zit (onderaan klik je op het klokje), zie je bovenaan een vermelding dat je 1 meldingstype uit hebt gezet. Als je op ‘Edit’ klikt, kun je zien welke dit is en kun je dit weer aanpassen. 

Heb je op de bedrijfspagina ook al de feature Notificaties gezien? Hierover volgende keer meer. 


Nu delen met jouw netwerk

Waardeer dit artikel

Tags:

Categorie: LinkedIn

LinkedIn update

Artikel door auteur:

Trudy Pannekeet

Biografie auteur >
LinkedIn
Boek deze expert

Word gevonden met LinkedIn Search

10 tips voor een relevanter LinkedInnetwerk

Beter gebruik van LinkedIngroepen

Meer artikelen, LinkedIn

Nieuw design Twitter - waar moet je op letten?

Meer artikelen, Twitter

Nieuwe functies voor Facebook Live

Meer artikelen, Facebook

Pinterest geeft Lens gewenste aandacht

Meer artikelen, Overige kanalen