Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

ExpertUpdate
Waardebepaling           (2)

28 maart 2017

Nieuw: LinkedIn #Trending Storylines

Nieuwsbericht LinkedIn

Met Trending Storylines op LinkedIn blijf je makkelijk bij op je vakgebied.

Je wilt bijblijven op jouw vakgebied, maar je hebt geen tijd om uitgebreid het internet af te struinen naar nieuws in jouw branche. Je wilt niet alleen snel weten waarover gesproken wordt, maar je wilt direct de verschillende professionele invalshoeken zien en meediscussiëren over het onderwerp. 

LinkedIn speelt in op die behoefte met de lancering van Trending Storylines; een alternatieve nieuwsfeed gericht op specifieke onderwerpen, gebaseerd op het vakgebied van de leden, favoriete sites en connecties. 

Wat zijn Trending Storylines?

Trending Storylines zijn dagelijks samengestelde berichten over de belangrijkste ontwikkelingen in jouw branche. Ze helpen je om op te hoogte te blijven van en mee te discussiëren over het laatste nieuws, de ontwikkelingen en de verschillende invalshoeken van de grootste groepen professionals, bloggers, influencers, uitgevers, etcetera.

Trending Storylines helpen je om je kennis te vergroten en je horizon te verbreden. Hoe meer je weet, hoe meer kans je hebt op je volgende baan of op dat mooie project.

Er zit nu een team van 24 redactieleden van LinkedIn met een vernuftig trend-detectiesysteem om het laatste relevante nieuws te verzamelen. Hieraan worden reacties en meningen uit jouw netwerk verbonden door middel van een specifieke hashtag. Er is een speciale ‘In your network’-filter voor deze specifieke opmerkingen. Je kunt zelf ook deelnemen aan de discussie. ‘Share ideas about #...  en gebruik dan de betreffende hashtag.

  

Gebruik van #hashtags

Het gebruik van hashtags op LinkedIn was al terug aan het komen. Bij het zoeken op onderwerp in posts werkt dit heel goed, mits je je taalinstelling op Engels hebt staan. Nu is duidelijk dat de hashtag een nog grotere rol gaat spelen. Elke storyline zal een unieke hashtag hebben, waarmee het gemakkelijk voor je wordt om interessante stories te vinden en deel te nemen aan een conversatie.

Waar vind je Trending Storylines?

  • Mobiel: op de homepagina van je mobiel onder het tabje ‘Trending’ rechts naast ‘Feed’
  • Desktop: bovenaan de homepage

Je kunt eenvoudig switchen van je gewone newsfeed naar je ‘Trending’-overzicht en daar vind je de topstories van de dag, toegespitst op jou, op basis van een combinatie van algoritmen en de keuze van de redactie van LinkedIn. Als je doorklikt op een artikel, zie je een serie verwante berichten, inclusief posts van influencers, uitgevers en belangrijker nog – mensen uit je eigen netwerk.

Als je op je desktop op een item doorklikt, kom je op een landingspage van die Trending Storyline met alle verwante artikelen.

 Je krijgt steeds de meest recente berichten te zien. En bij ‘hot news’ krijg je een push notification.

Zo is LinkedIn hard op weg om met steeds meer mensen meer engagement te krijgen op het platform en niet alleen maar een tool te zijn voor recruiters en headhunters.  

Wanneer is Trending Storylines in Nederland?

Trending Storylines startte in de US op 22 maart, daarna wordt het uitgerold naar de andere landen.

Zet je taalinstellingen op Engels dan kun je vaak eerder van een nieuwe feature gebruikmaken.


Nu delen met jouw netwerk

Waardeer dit artikel

Tags: Nieuws Timeline

Categorie: LinkedIn

LinkedIn update

Artikel door auteur:

Trudy Pannekeet

Biografie auteur >
LinkedIn
Boek deze expert

Word gevonden met LinkedIn Search

10 tips voor een relevanter LinkedInnetwerk

Beter gebruik van LinkedIngroepen

Meer artikelen, LinkedIn

Nieuw design Twitter - waar moet je op letten?

Meer artikelen, Twitter

Nieuwe functies voor Facebook Live

Meer artikelen, Facebook

Pinterest geeft Lens gewenste aandacht

Meer artikelen, Overige kanalen