Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

ExpertUpdate
Waardebepaling           (2)

11 juni 2017

Nieuwe functies voor Facebook Live

Nieuwsbericht Facebook

Privé live-video's kijken met vrienden of Paginavolgers is nu voor iedereen met iOS beschikbaar.

Meedoen met reacties op een populaire live-video op Facebook kan een leuke manier zijn om onderdeel te worden van een bredere online community. Het kan ook resulteren in een groot aantal zinloze opmerkingen, die vaak te snel zijn geschreven om een ​​juist gevoel te benadrukken. Facebook geeft je nu een andere optie: het privé kijken naar live-video's samen met je vrienden of volgers van je Pagina.

De creatief gevonden naam 'Live Chat Met Vrienden' is precies wat het is, op Pagina's zou ik het volgers willen noemen. Facebook zegt dat mensen tien keer meer reageren op live-video's dan op niet-live-video's, dus in plaats van te zoeken en kijken naar de vele berichten van onbekenden onder je video's, kun je nu eenvoudig en in alle rust genieten van het gesprek met een paar van jouw vrienden of volgers van je Pagina. Je ziet mensen die al kijken of je kunt anderen uitnodigen.

En om duidelijk te zijn, dit is een nieuwe functie voor het  publiek live-uitzendingen, je had altijd al de mogelijkheid om jouw eigen live-video's privé te delen met vrienden.

Ondertussen is Facebook ook bezig met het toevoegen van een nieuwe 'Live With'-functie die je toelaat om een ​​vriend uit te nodigen in je eigen stream, zodat je direct contact hebt met je vrienden in je uitzending. Om iemand uit te nodigen, kies je een vriend via de de 'Live-kijkerssectie'. Ze kunnen direct meedoen, hetzij in een picture-in-picture-window of in een zij-aan-zij-frame.

Live Chat Met vrienden wordt getest op mobiele apparaten in “diverse landen” en zal in grote lijnen later in de zomer uitrollen. 'Live with' is beschikbaar op iOS voor alle profielen en Pagina's - helaas nog geen woord over een Android-implementatie. 

De eerste toevoeging is een nieuwe manier om te chatten met vrienden binnen een live-stream.Facebook voegt nieuwe functies aan Facebook Live, zoals in-stream Chat en live Gasten |  Social Media VandaagZoals je kunt zien op de bovenstaande afbeelding.

En belangrijker nog voor Facebook, je kunt ook andere vrienden in de live-stream uitnodigen. In de afbeelding zie je dat er een 'groen-oog-icoon' staat op de eerste 2 van een lijst, bij de anderen zie je het pictogram van Messenger in de rechterbenedenhoek. Het groene oog geeft aan dat de gebruikers al kijken naar de live-uitzending, terwijl de anderen er dus juist niet zijn. Je kunt nu beginnen met een praatje om de niet-kijkers rechtstreeks te verbinden met je uitzending. 

Zoals uitgelegd door Facebook :

“Vorig jaar zijn we begonnen met het uitrollen van de mogelijkheid voor publieke figuren om live te gaan met een gast. Dat is nu beschikbaar voor alle profielen en Pagina's op iOS. Met 'Live Met' kunt u een vriend uitnodigen in uw live-video, zodat je elkaar kunt zien en kunt kletsen, zelfs als je niet op dezelfde plaats bent. Het delen van het scherm met vrienden kan een live-video voor zowel u als uw kijkers leuker en interactiever maken.

Facebook voegt nieuwe functies aan Facebook Live, zoals in-stream Chat en live Gasten |  Social Media VandaagJe hebt ook de mogelijkheid om vrienden of gasten in portret- of landschapmodus te filmen, waarbij dat laatste meer ruimte geeft op het scherm.

'Live with' is nu beschikbaar op iOS voor alle Pagina's.


Nu delen met jouw netwerk

Waardeer dit artikel

Tags: Social Video Streaming

Categorie: Facebook

Facebook update

Artikel door auteur:

Gert Jan Bos

Biografie auteur >
LinkedIn
Boek deze expert

Uitrol 'groepen voor Facebookpagina’s' begonnen

Facebook test officiële groepen voor pagina’s

Facebook Canvas ads zijn simpel via nieuwe API

Meer artikelen, Facebook

Nieuw design Twitter - waar moet je op letten?

Meer artikelen, Twitter

Word gevonden met LinkedIn Search

Meer artikelen, LinkedIn

Pinterest geeft Lens gewenste aandacht

Meer artikelen, Overige kanalen