Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

ExpertUpdate
Waardebepaling           (2)

22 april 2017

Facebook test officiële groepen voor pagina’s

Nieuwsbericht Facebook

Facebook test een nieuw onderdeel voor bedrijfspagina’s en organisaties: Facebook groepen.

Hier kunnen bedrijven zelf officiële groepen aanmaken (als je dat al niet gedaan had) voor het bedrijf of bestaande groepen koppelen aan een bestaande pagina.

Dat laat het sociale netwerk via CNET weten. Met deze stap wil Facebook het netwerk zakelijk uitbreiden als platform waar mensen samenkomen om dezelfde interesses te delen.

Met de nieuwe functie is het voor bedrijven en organisaties ook mogelijk groepen aan te maken die verder ingaan op bepaalde onderwerpen of interesses. Dit zou het overzicht in onderwerpen (ook zakelijk) ten goede moeten komen. Als jouw groepen al bestaan, dan kun je die nu aan jouw bedrijfspagina koppelen.

Cijfers

Zo’n miljard mensen gebruiken de groepenfunctie op Facebook. Daarnaast zijn er 65 miljoen pagina’s voor bedrijven en andere organisaties op het sociale netwerk. Dus deze met elkaar verbinden klinkt eigenlijk (voor Facebook) erg logisch.

Meer nieuws over groepen

Facebook test meer functies voor groepen en voegt groepen ook toe aan de functiebalk van 'Pagina's'.

Facebook test nu ook de mogelijkheid om als pagina's te kunnen reageren binnen groepen, de reden: het stimuleren van het marketingpotentieel van die optie.

Waarom de focus op groepen zinvol is? Meer dan een miljard Facebookgebruikers zijn elke maand actief in groepen. Facebook heeft eerder laten weten dat groepen een belangrijk onderwerp is en meer aandacht verdient. Dat is de reden dat Facebook nu gaat testen of dit een goede volgende fase is in het benadrukken van groepen.

Uit marketingperspectief bieden groepen je een unieke kans en de toegevoegde waarde om de capaciteit en berichten van je pagina's binnen groepen te vergroten.

En misschien, als de test positief blijkt en groepen worden toegevoegd aan de hoofdfunctiebalk van elke pagina, kan het een makkelijkere manier zijn om relevante informatie te delen.


Nu delen met jouw netwerk

Waardeer dit artikel

Tags: Nieuws

Categorie: Facebook

Facebook update

Artikel door auteur:

Gert Jan Bos

Biografie auteur >
LinkedIn
Boek deze expert

Nieuwe functies voor Facebook Live

Uitrol 'groepen voor Facebookpagina’s' begonnen

Facebook Canvas ads zijn simpel via nieuwe API

Meer artikelen, Facebook

Nieuw design Twitter - waar moet je op letten?

Meer artikelen, Twitter

Word gevonden met LinkedIn Search

Meer artikelen, LinkedIn

Pinterest geeft Lens gewenste aandacht

Meer artikelen, Overige kanalen