Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

ExpertUpdate
Waardebepaling           (3)

13 december 2016

Facebook past pagina-indeling aan

Nieuwsbericht Facebook

Facebook paste de tijdlijn van de pagina's aan om meer aandacht te geven aan nieuwe onderdelen zoals Services en de Facebook Shop.

Daar waar voorheen altijd de laatste updates bovenaan de Facebookpagina stonden, is dit nu door Facebook aangepast. De volgorde van onderdelen op de tijdlijn is aangepast om meer aandacht te kunnen geven aan nieuwe onderdelen zoals Services en de Facebook Shop.

Standaard staan nu onderdelen als Foto’s en Video’s bovenaan in de tijdlijn en niet meer aan de rechter- of linkerkant van de Facebookpagina. Je laatste updates staan na deze wijziging heel ver naar beneden.

Volgorde tabbladen bepaalt de volgorde in de tijdlijn

De volgorde van de tabbladen aan de linkerkant van je Facebookpagina is bepalend voor de volgorde van deze onderdelen op de tijdlijn. Deze volgorde van de verschillende onderdelen is aan te passen via de onderste knop ‘Manage Tabs‘ (alleen zichtbaar voor admins).

Klik op de verschillende onderdelen en je past de volgorde aan door de onderdelen naar een andere positie te slepen. Zo kun je een eigen volgorde maken.

Alleen de twee laatste updates staan bovenaan

Facebook wil graag dat alle onderdelen aandacht krijgen en heeft bedacht dat als je updates bovenaan of op een andere hoge plek zet in de tijdlijn, bezoekers slechts de laatste twee updates zien. De andere updates komen pas nadat alle andere onderdelen in beeld zijn gekomen. Als dit niet was gedaan, had de aanpassing ook geen zin; door de vele updates zouden de andere onderdelen alsnog niet opvallen.

Wat is handig aan deze aanpassing?

Voorheen kon je helemaal geen volgorde aanpassen en nu is het bijvoorbeeld mogelijk om je Facebook Shop, Services of Reviews bovenaan de pagina te plaatsen om hier op deze manier meer aandacht aan te geven.

Zoals je ziet in 'Manage Tabs' kun je een aantal tabbladen ook uitzetten. Foto’s, Video’s, Updates, Likes en Informatie (About) kun je niet uitzetten en zijn altijd zichtbaar op de tijdlijn van de Facebookpagina.

Extern doorverwijzen naar een specifiek onderdeel

Je kunt via 'Manage Tabs' ook de url van een specifiek onderdeel kopiëren en ergens anders plaatsen om zo een doorverwijzing te krijgen naar bijvoorbeeld je reviews.

Standaardtemplates voor je pagina

Via de knop ‘Manage Tabs’ heb je ook toegang tot enkele standaardtemplates voor je pagina. Facebook wil het je makkelijk maken door de keuze voor een specifieke standaardvolgorde. Op dit moment kun je kiezen uit templates voor: Professional Services, Shopping, Standaard, Gaming, Politiek, Evenementen en Restaurants en Cafes.

Nieuwe optie Featured for you

Facebook past de Facebookpagina die jij bezoekt nu ook aan aan je persoonlijke voorkeuren, zoals websitebezoek, locatie of iets anders. Bovenaan de pagina kun je als bezoeker (niet als admin) de optie ‘Featured for You’ tegenkomen. Je krijgt hier iets te zien waarvan Facebook denkt dat dit relevante informatie is voor jou.

Wil je weten hoe dit er op je eigen pagina uitziet?

Klik bovenaan de pagina op ‘More’ en klik op de optie om de pagina te bekijken als een bezoeker.


Nu delen met jouw netwerk

Waardeer dit artikel

Tags: Profiel Design

Categorie: Facebook

Facebook update

Artikel door auteur:

Rene Schipper

Biografie auteur >
LinkedIn
Boek deze expert

Nieuwe functies voor Facebook Live

Uitrol 'groepen voor Facebookpagina’s' begonnen

Facebook test officiële groepen voor pagina’s

Meer artikelen, Facebook

Nieuw design Twitter - waar moet je op letten?

Meer artikelen, Twitter

Word gevonden met LinkedIn Search

Meer artikelen, LinkedIn

Pinterest geeft Lens gewenste aandacht

Meer artikelen, Overige kanalen