Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

ExpertUpdate
Waardebepaling           (2)

02 april 2017

Facebook komt met ad split testing

Nieuwsbericht Facebook

Facebookadverteerders kunnen nu optimaal gebruikmaken van hun campagnes met split testing.

Advertenties kunnen nu op Facebook worden getest op verschillende apparaten en browsers. Facebook noemt dit "Split Testing".

Het sociale netwerk zei in een Facebook voor Business Post  dat via split testen adverteerders “eenvoudig en nauwkeurig” verschillende onderdelen van hun campagnes, op verschillende apparaten en browsers kunnen testen en dat deze resultaten gemakkelijk te begrijpen zijn.Facebook zei dat het heeft ontdekt dat split testen leidt tot een gemiddelde 14 procent verbetering in de kosten per acquisitie, het bericht luidde:

"Met split testen kunt u gecontroleerd testen zonder dat er overlap in publiek is wanneer uw advertenties zijn gericht op websiteconversie, lead generation of het installeren van een mobiele applicatie. Split testen helpt u het meeste uit uw budget te halen doordat het de versie van uw advertentie toont die het beste presteert op basis van publiek en niet op basis van cookies. We verdelen het potentiële bereik binnen de test onder de advertentieversies, om ervoor te zorgen dat u nauwkeurige resultaten ontvangt. Als u zich aanmeldt, laten we u weten welke versie van uw advertentie het beste presteert, zodra we genoeg data binnen hebben. Als u liever wil wachten totdat alle gegevens zijn verzameld, dan krijgt u deze informatie zodra uw campagne is voltooid. De lessen die u leert uit deze gegevens kunt u toepassen door de best presterende campagne opnieuw op te starten of bij het maken van toekomstige campagnes."

Split testen is nu beschikbaar voor alle adverteerders wereldwijd via 'Advertenties Manager' en de Facebook Ads API (Application Programming Interface).


Nu delen met jouw netwerk

Waardeer dit artikel

Tags: Adverteren

Categorie: Facebook

Facebook update

Artikel door auteur:

Gert Jan Bos

Biografie auteur >
LinkedIn
Boek deze expert

Nieuwe functies voor Facebook Live

Uitrol 'groepen voor Facebookpagina’s' begonnen

Facebook test officiële groepen voor pagina’s

Meer artikelen, Facebook

Nieuw design Twitter - waar moet je op letten?

Meer artikelen, Twitter

Word gevonden met LinkedIn Search

Meer artikelen, LinkedIn

Pinterest geeft Lens gewenste aandacht

Meer artikelen, Overige kanalen