Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

ExpertUpdate
Waardebepaling           (2)

12 april 2017

Facebook Canvas ads zijn simpel via nieuwe API

Nieuwsbericht Facebook

De API van Canvas automatiseert het maken van advertenties door middel van tools.

Facebook's 'iAd-achtige' Canvasadvertenties maken kan zeer arbeidsintensief en ook overweldigend zijn. Het sociale netwerk onthulde het creatieve idee van een advertentie-indeling al in september 2015. Sindsdien moeten merken elke Canvasadvertentie via de website van Facebook op de desktop handmatig maken - het uploaden van de foto's en video's, het typen van de tekst en links, het plaatsen van elk element op elke pagina en ga zo maar door. Facebook geeft nu de mogelijkheid om dit proces te automatiseren.

Facebook presenteert merken een manier om Canvasadvertenties te maken via 'derde-partij'-softwaretools die van haar Marketing API gebruikmaken. Als gevolg hiervan kun je als marketeer gebruikmaken van deze tools. Je kunt ook foto's, video's, tekst en zelfs productsets kiezen uit een reeds geüploade catalogus en dat hergebruiken. Dus je kunt je Canvasadvertenties opnieuw gebruiken.Bedrijven als Smartly.io maken gebruik van de nieuwe API Canvas, zodat marketeers gebruik kunnen maken van automatische modulaire templates, die daarna (aangepast) weer gedeeld kunnen worden. Als gevolg daarvan kunnen adverteerders wisselen tussen nieuwe campagnes of verschillende versies van een enkele campagne opnieuw delen, in plaats van steeds opnieuw te beginnen.

Als voorbeeld: je kunt als retailer in staat zijn om een ​​mooi sjabloon te maken via Canvas voor een lentemode-campagne die wijst op verschillende producten op basis van wat populair is of beschikbaar. Voorheen zou je als detailhandelaar moeite hebben gehad om handmatig (en vervelend) steeds weer te kiezen tussen de producten en welke locaties je wilt vervangen. Nu kun je dat als retailer met dit ​​softwareprogramma veel makkelijker.


Nu delen met jouw netwerk

Waardeer dit artikel

Tags: Adverteren

Categorie: Facebook

Facebook update

Artikel door auteur:

Gert Jan Bos

Biografie auteur >
LinkedIn
Boek deze expert

Nieuwe functies voor Facebook Live

Uitrol 'groepen voor Facebookpagina’s' begonnen

Facebook test officiële groepen voor pagina’s

Meer artikelen, Facebook

Nieuw design Twitter - waar moet je op letten?

Meer artikelen, Twitter

Word gevonden met LinkedIn Search

Meer artikelen, LinkedIn

Pinterest geeft Lens gewenste aandacht

Meer artikelen, Overige kanalen