Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

Jaap de Bruijn

In 1998 startte ik – naast mijn werk als politiek verslaggever bij het Radio 1 Journaal – een soort politieke blog avant la lettre. Een CMS had ik nog niet, dus ik typte mijn nieuwtjes uit de wandelgangen van het Binnenhof rechtstreeks in de html-pagina’s.
Vier jaar later werd ik het eerste Hoofd Nieuwe Media bij de Rijksvoorlichtingsdienst. Daarna ben ik acht jaar campagnemanager bij GroenLinks geweest. We werkten vanuit de ambitie om voorloper te zijn op het gebied van online campagnevoeren en breidden dat daarna uit met intensief gebruik van social media.
In 2013 schreef ik ‘De kleine Facebook voor Dummies’ (2e Nederlandse editie), ‘De kleine Social media voor Dummies’ en eind 2016 ‘De kleine Instagram voor Dummies’.

Sinds 2014 ben ik “woordvoerder 2.0” (via oude én “nieuwe” media) bij zorgverzekeraar Coöperatie VGZ. In die functie ben ik ook voorzitter van onze Social media hub, een intern samenwerkingsverband dwars door alle bedrijfsonderdelen heen. We werken toe naar VGZ als social business.

Kan ik je helpen?
Ik deel graag mijn expertise op het terrein van online en social media en je kunt me uitnodigen als workshopbegeleider of spreker over de strategische én praktische inzet van social in je organisatie of voor je werk.